Yüz dolgusu aslında doğal güzelliğinizi korumak ve iyileştirmekle ilgilidir. Yüz dolguları, yüzünüze hacim, ağırlık ve simetri katmak için tasarlanmıştır, size tazelenmiş ve doğal bir görünüm kazandırır. En popüler olarak dudakları dolgunlaştırmak ve elmacık kemiklerini iyileştirmek için kullanılan dermal dolgu maddeleri, ince çizgileri ve derin kırışıklıkları düzeltmek, hacmi geri kazandırmak ve hatta çene ve çene hattını yeniden şekillendirmek için de kullanılabilen çok yönlü bir tedavidir. Yüz dolgu maddelerinin en popüler avantajlarından biri, sonuçların anında görülmesidir. Sadece 30 dakika içinde, mümkün olan en iyi versiyonunuz gibi görünmeye başlayacaksınız. 

Yüz Dolgusu Nedir?

Yüz dolgusu, içerisinde vücuda hiçbir şekilde zararı olmayan ve eriyebilen dermal dolgu maddesi bulunan jelin cilde enjekte edilmesidir. Özellikle bu jeller, kırışıklıkların görünümünü azaltmak, yüzü şekillendirmek ve hacim oluşturmak için özel olarak tasarlanmıştır. Ayrıca cildinizi nemlendirmek ve canlandırmak için kullanılır. Kullanılan jel doku dostudur ve vücutta var olana çok benzer.

Yüz Dolgusu Nerelere Yapılabilir?

Yüz dolguları, gülümseme çizgilerini yumuşatmak, daha dolgun dudaklar oluşturmak, yanaklar ve çene gibi yüz hatlarını şekillendirmek, ayrıca cildi nemlendirmek ve canlandırmak için kullanılabilir. En sık tedavi edilen alanlar burundan ağza çizgiler (nazolabial kıvrımlar), dudaklar (hacim ve şekil ekleyerek) ve yanaklardır. Burun veya şakaklara dermal dolgu maddesi uygulanmamaktadır.

Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yüz dolgusunda kullanılan dermal dolgu doğal olarak oluşan bir maddedir. Uzman doktorlarımız ve hemşirelerimiz, size yüz ifadenizi etkilemeyen doğal görünümlü bir sonuç vermek için estetik jeli cildinize enjekte etmektedir.

Estetik jel bazlı dolgu maddesi, doğal olarak oluşan bir vücut maddesine, bir şeker molekülüne dayanmaktadır. Bu molekülün işlevi, suyu bağlamak ve vücudunuzun hareketli kısımlarında kayganlaştırıcı ve amortisör görevi görmenin yanı sıra besinleri taşımak ve cildinizin su dengesini düzenlemektir. Yüz dolgusu enjekte edildiği bölgeye canlılık ve hacim kazandırır.

Yüz Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

Yüz dolgusunda kullanılan dermal dolgular, yüz çizgilerini ve kırışıklıkları yumuşatmak, daha dolgun dudaklar oluşturmak, yanak ve çene gibi yüz hatlarını şekillendirmek ve cildi canlandırmak için kullanılabilir. En sık tedavi edilen alanlar burundan ağza çizgiler (nazolabial kıvrımlar), dudaklar (hacim ve şekil ekleyerek) ve yanaklardır.

Kimler Yüz Dolgusu Yaptıramaz?

Yüz dolgusu tedavisi için 18 yaşından büyük olmalısınız. Dermal dolgu maddeleri, cilt hastalığı, iltihaplanma veya ciltle ilgili sorunların olduğu yerlerde veya yakınlarında kullanılmamalıdır. Yüz dolgusunda kullanılan dermal dolgu maddeleri, hamile veya emziren kadınlarda test edilmemiştir. Ayrıca vücudun bağışıklık tepkisini düşüren tıbbi durumları olan kişiler veya bağışıklık sistemini baskılayan tedavi gören kişiler deri enjeksiyon prosedürü ile enfeksiyona daha yatkın olabilirler. Tedavi öncesi konsültasyonunuz sırasında tıbbi geçmişinizi inceleyen hemşireniz veya doktorunuzu ayrıntılı bir şekilde bilgilendirmelisiniz.

Yüz Dolgusu Yaptırmanın Yan Etkileri Nelerdir?

En yaygın yan etkiler 24 saat içinde veya tedaviden hemen sonra ortaya çıkar. Bu yan etkiler; şişme, morarma, kızarıklık ve hassasiyettir. Yan etkiler genellikle birkaç gün içinde kaybolur. Ancak kullanılan yüz dolgu maddesinin türüne bağlı olarak birkaç hafta sürebilir. Herhangi bir endişeniz olması durumunda uzman doktorlarımıza danışabilirsiniz.

Dolgu Uygulaması Ağrılı Mıdır?

Yüz dolgusunda, dolgu uygulanacak kişiye göre değişmekle birlikte, enjeksiyon işlemi oldukça az hissedilir. Ürün enjekte edilirken hafif bir basınç veya batma hissi yaşayabilirsiniz. Tedavi edilecek bölgeye uyuşturucu krem sürülebilir. Bazı dolgu maddeleri halihazırda lokal anestezik içermektedir ve bu da tedaviyi daha tolere edilebilir hale getirmektedir.

Yüz Dolgusu Uygulamadan Sonra Yüz Nasıl Görünür?

  • Hacim ve dolgunluk: Yüz dolguları dudaklara, yanaklara, çene ve çene hattına hacim, dolgunluk ve belirginlik kazandırmaya yardımcı olur.
  • Kayıp yüz hacminin geri kazanımı: Yaşlandıkça yüzümüzdeki gençlik hacmini kaybederiz yüz dolgusu ile bu hacmi yeniden geri kazanabiliriz.
  • Yüz dengesinin sağlanması: Son derece yetenekli dolgu enjektörleri sayesinde dermal dolgu maddeleri var olan veya yaralanmaya bağlı olarak oluşan asimetrilerin görünümünü en aza indirebilir.
  • Cildinizin yenilenmesi ve yeniden nemlendirilmesi: Yüz dolgu maddeleri sadece kontur ve hacim kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda tedavi edilen bölgeyi nemlendirmeye de yardımcı olur.

Yüz Dolgusu Fiyatları

Yüz dolgusu fiyatları doktordan doktora ve bir coğrafi bölgeden diğerine değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda birleştirilen farklı tedavilerin sayısı, kullanılan dermal dolgunun türü ve miktarı da fiyatı etkilemektedir. Tedaviniz ile ilgili fiyat bilgisi almak için lütfen kliniğimizi ziyaret ediniz.

Yazar: Op. Dr. Evren Helvacı

Yüz Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yüz Dolgusu Tedavisinin Etki Süresi Ne Kadardır?

Yüz dolgusunun etkileri uzun sürelidir ancak kalıcı değildir. Yüz dolgu ürünleri biyolojik olarak parçalanabilir, bu da vücutta doğal olarak zamanla yok olacağı anlamına gelir. Yüz dolgusunun ne kadar süre kalıcı olacağı tedavinin uygulandığı bölgeye, uygulanan jelin kalitesine, uygulama hacmine göre değişebilir. Süre, kişinin cilt tipi, cilt durumu yaşam tarzı ve yaşı gibi birçok faktöre de bağlıdır. Optimal ve uzun süreli bir sonuç elde etmek için, ilk tedavinizden 6-12 ay sonra bir tamamlama tedavisi önerilir. Deneyimli doktorlarımız ve hemşirelerimiz size en uygun tedavi çizelgesi konusunda rehberlik edecektir.

Yüz dolgusu Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Yüz dolgusu uygulamasında sadece 30 dakika içinde, mümkün olan en iyi versiyonunuz gibi görünmeye başlayacaksınız.

Yüz Dolgusu Ne Kadar Sürede Oturur?

Yüz dolgusunun en popüler avantajlarından biri, sonuçların anında görülmeye başlanmasıdır. Ancak en nihai sonuç tedaviden 4 hafta sonra değerlendirilebilir.

Yüz Dolgusu Enjeksiyonu Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yüz dolgusu enjeksiyonu öncesinde; soğuk algınlığından korunmalısınız, diş sağlığınızın iyi olduğundan emin olmalısınız, hamile ya da emzirmiyor olmalısınız, yakın zamanda herhangi bir invaziv cilt tedavisi yaptırmamış olmalısınız, herhangi bir ilaç ya da takviye kullanmanız durumunda uzmanınızı bilgilendirmelisiniz.

Yüz dolgusu enjeksiyonu sonrasında; çoğu insan tedaviden hemen sonra normal aktivitelerine devam edebilir, bazılarında kızarıklık, iğne batması izleri, şişlik ve morarma olabilir. Tedavi sonrası, ilk 24 saat makyaj yapılmamalı alkol ve şiddetli egzersizden kaçınılmalı, tedaviden sonraki ilk hafta tedavi bölgesine baskı yapmaktan kaçınılmalı ve güneşlenmekten, aşırı sıcak veya soğuktan kaçınılmalı, yüz dolgu tedavisinden sonra 4 hafta diş tedavisi yaptırılmamalı ve yüz dolgusu tedavinizle aynı bölgede invaziv lazer veya cilt tedavileri yaptırmamalısınız. Yüz dolgusu tedavinizin bulunduğu bölgede veya çevresinde yoğun ağrı, beneklenme veya deride renk değişikliği yaşarsanız uzman doktorunuzla ile hemen iletişime geçmeniz çok önemlidir. 

Yüz Dolgusu Diğer Estetik İşlemlerle Birlikte Uygulanabilir Mi?

Yüz dolgusu ile birlikte diğer estetik işlemlerden kişiye uygun olanlar yapılabilir. Örneğin; botoks ya da göz altı ışık dolgusu gibi işlemler yüz dolgusuyla birlikte aynı seansta yapılabilmektedir. 

    Randevu Talebinde Bulunun

    Medikal Estetik Hizmetleri

      Bizimle İletişime Geçin